Nederlandsche Sport (1912) 1757

Dublin Core

Title

Nederlandsche Sport (1912) 1757

Tijdschrift Item Type Metadata

Titel

Nederlandsche Sport (1912) 1757

Jaar van uitgave

1912

Tijdschrift

Nederlandsche Sport

Nummer

1757

Text

Kennemer Golfclub.

 

In afwachting van het eerstdaags verschijnende programma, heeft het Bestuur de eer, nu reeds den leden bekend te maken, dat de jaarlijksche matches der leden onderling zullen plaats vinden den 7, 14 en 15 Sept. e.k-

Dezelfde beroepsspelers, die op 14 Augustus jl. te Santpoort een wedstrijd speelden, waren uitgenoodigd om op de links der Doornsche Golfclub, nabij het station Driebergen, op Zaterdag 17 Augustus jl. een match van 18 holes medalplay te spelen. De Voorzitter der D. G. C., Jhr. L. A. van Loon, had hiervoor twee prijzen in geld uitgeloofd.

Hill, de professional der Kennemer G. C., was de gelukkige winner. Hij speelde de 18 holes in 83 strokes. Burrows (Doornsche G.C.) maakte 85, terwijl de scores van Ife (Haagsche G.C.) en James (Torquay) respect. 86 en 89 waren.

Geen der vier spelers was op dreef, al werd er nu dan zeer fraai gespeeld. Ife was bijzonder ongelukkig in het putten, vooral de eerste 4 a 5 holes, terwijl James het een paar maal te kwaad kreeg met de hooge heide, hetgeen zijne score bedierf. Zijne drives wekten zeer de bewondering der belangstellende schare, die de spelers volgde.

Burrows verknoeide nogal wat putts, anders had hij vermoedelijk gewonnen. Hill won den wedstrijd, zeer verdiend, door zijn con stante spel. Vooral zijne «approsetes” met de mashie" en zijn >long putts” tot vlak bij de hole — een paar maal zelfs er in — wekten de bewondering.

Na afloop reikte de Voorzitter der Doornsche G. C. de prijzen uit.

Eenige leden der D. G. C. hadden gedurende den wedstrijd een sommetje bijelkander gebracht als Consolatie-prijzen voor de niet- prijs winners.

 

Golf begint in Nederland op te nemen. Moge toch meerderen zich aansluiten bij de bestaande clubs! Men zegge niet dat er niets zit in dat spel. Zijn niet Balfour, Lloyd George, Mc Kenna ijverige golfspelers, om van zooveel anderen niet te spreken? En dat zijn toch geen suffers!

Files

1912xxxx_NS_1757.pdf

Collection

Citation

“Nederlandsche Sport (1912) 1757,” NGA Early Golf, accessed July 15, 2020, http://www.nga-earlygolf.nl/golfarchief/items/show/2180.

Item Relations

This item has no relations.