Nederlandsche Sport (1915) 1901

Dublin Core

Title

Nederlandsche Sport (1915) 1901

Tijdschrift Item Type Metadata

Titel

Nederlandsche Sport (1915) 1901

Jaar van uitgave

1915

Tijdschrift

Nederlandsche Sport

Nummer

1901

Jaargang

34

Text

Nederlandsche Golfkampioenschappen

Het Nederlandsche Golfcomité heeft besloten tot het uitschrijven van de onderstaande wedstrijden:

I. Op Zondag 4 Juli 1915 op de links der Kennemer Golfclub (Gemeente Velsen), het Heeren-Kampioenschap van Nederland, open voor Nederlandsche Amateurs met en handicap niet hooger dan 12.

De wedstrijd is over 36 holes medal play, Wisselprijs, verbonden aan den Kampioenstitel: een Zilveren beker, welke tweemaal achtereen of drie maal in het geheel moet worden gewonnen door denzelfden speler, om diens eigendom te worden. Kampioen 1914: Jhr. Mr. A.M. Snouck Hurgronje (Haagsche G.C.)

De winner krijgt buitendien een herinneringsbeker in het klein, terwijl de Kennemer Golfclub voor den winner een extra prijs heeft uitgeloofd. De runner-up ontvangt een prijs, uitgeloofd door Jhr. G.F. van Tets.

Aanvang van den wedstrijd 10 uur vm.

Sluiting der inschrijvingen Vrijdag 2 juli bij Jhr. Mr. J.W. Schorer te Bloemendaal.

Gespeeld zal worden volgens de St. Andrewsrules en de local rules der Kennemer Golfclub.

Ingeval van reclames zal het plaatselijk lid van het Nederl. Golfcomité, als referee optreden.

II. Het Dames kampioenschap van Nederland op een nader vast te stellen dag, vermoedelijk op de links der Haagsche Golfclub.

III. Het Kampioenscha van Nederland voor in Nederland gevestigde beroepsspelers op een nader vast te stellen dag, vermoedelijk op de links der Haagsche Golfclub.

De voorwaarden tot deelname en andere met den wedstrijd verband houdende mededeelingen, zullen nader worden bekend gemaakt.

In de verschillende clubhuizen zullen inschrijvingslijsten worden nedergelegd, voor de uit te loven prijzen voor den professionalwedstrijd.

 

Namens het Nederl. Golfcomité:

G.F. van Tets,

Secretaris

Files

19150529_NS_1901_34.pdf

Collection

Citation

“Nederlandsche Sport (1915) 1901,” NGA Early Golf, accessed July 14, 2020, http://www.nga-earlygolf.nl/golfarchief/items/show/2210.

Item Relations

This item has no relations.