19230903: Algemeen Handelsblad, Golf

Dublin Core

Title

19230903: Algemeen Handelsblad, Golf

Krantenbericht Item Type Metadata

Titel

19230903: Algemeen Handelsblad, Golf

Herkomst

Algemeen Handelsblad, 3 september 1923

Text

Het open golf-kampioenschap van Nederland.

Burrows wint.

Voor den vijfden keer, sinds in ons land het open golf-kampioenschap wordt gespeeld, heeft H. Burrows, de vroegere professional van de Doornsche Golfclub en thans prof. Op de nieuwe links te Coxyde-Bains, den titel weten te veroveren, waarmede de kampioenschapsbeker definitief zijn eigendom is geworden.

De overwinning van Burrows is des te eervoller, daar zich onder de spelers velen bevonden met een internationale reputatie als de bekende amateur Donald Soulby, die met 1 slag meer dan de winnaar eindigde en in zijn derde ronde de beste score voor 9 holes inleverde, nl. 35. Verder waren er Percy en Aubrey Boomer, die zaterdag bij de oefening te Hilversum nog ronden speelden van 32 en 34, maar die zondag niet dat enthousiasme toonden wat noodig is om een dergelijken belangrijken wedstrijd te winnen. Percy Boomer was zoo slecht op dreef, dat hij zich genoodzaakt zag in de derde ronde zijn kaart te verscheuren en wat Aubrey Boomer betreft, deze begon goed met 76 over de eerste 18 holes, terwijl zijn derde ronde van 38 nog goed genoeg was, doch in de laatste ronde van 9 holes verslapte zijn spel zichtbaar en vergooide hij zijn kan met een score van 42, waarmede hij in totaal 3 slagen boven de winnaar kwam. Burrows speelde zeer regelmatig en maakte de volgende scores: 38-38-37-40, totaal 153.

Te zamen met den heer Soulby waren er twee professionals, die Burrows vlak op de hielen zaten, n.l. Jos van Dijk, de professional van Doorn en Jas Paxton van Romford, alle drie met een totaal van 154 slagen. Jos van Dijk heeft aangetoond in een uitgelezen gezelschap zijn plaats waardig te zijn en dit is het tweede jaar achtereen, dat deze jonge Hollander als goede tweede in het kampioenschap eindigt. Hij en Paxton deelden te zamen den tweeden en derden prijs en Aubrey Boomer werd vierde met 156 slagen. De vijfde plaats werd ingenomen door G. Pannell, den winnaar van verleden jaar, met 160 slagen. Op hem volgden J. Oosterveer, van de Kennemer Golflcub, met 163, C. Huyghebaert, Van Gent, met 164 en Aitkin, van Domburg, met 168 slagen.

De extra prijs van ƒ 25,- voor de meeste ‘birdies’, d.w.z. holes gespeeld in 1 slag onder ‘bogey’, werd gewonnen door Burrows met 7 ‘birdies’, terwijl eenzelfde bedrag voor den speler, die de meeste ‘eagles’ maakte, d.w.z. holes gespeeld in twee slagen onder ‘bogey’ gewonnen werd door Aubrey Boomer met twee ‘eagles’. De beide extra prijzen van elk ƒ25,- voor de beste scores over 18 holes en over 9 holes werden gewonnen door Jos van Dijk met 74 resp. 36 slagen.

Na Donald Soulby kwam als beste amateur de heer Beatty Smyth met 160, terwijl de heer G.M. Del Court van Krimpen een totaal score maakte van 162 slagen.

De Hilversumsche Golfclub heeft zich over een gemis aan belangstelling niet behoeven te beklagen, daar velen aan de uitnodiging van het bestuur gehoor hadden gegeven, terwijl het weer niets te wenschen liet.

 

Kennemer Golfclub.

Zaterdag 1 deze werd de maandelijksche wedstrijd gehouden, ditmaal 18 holes hand.medalplay. De prijs werd gewonnen door W. van Waveren (hand. 10) met een netto score van 76. Daarop volgde mr. A.A. Diemer Kool (hand. 9) netto score 78.

Files

19230903 AH.pdf

Collection

Citation

“19230903: Algemeen Handelsblad, Golf,” NGA Early Golf, accessed January 24, 2020, http://www.nga-earlygolf.nl/golfarchief/items/show/2938.

Item Relations

This item has no relations.